Mythes

Een man die wordt gepenetreed door een strapon is een homofiel

Waarheid: zoals elders op de site aangegeven hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Sommige homoseksuele koppels genieten van anale seks, maar andere vinden er niets aan. Homoseksuele koppels kunnen net zo goed, of soms zelfs meer genieten van sensueel zoenen, massages, genitiale strelingen en orale seks. Seksuele geaardheid heeft dus niet met strapons te maken. Heteroseksuele mannen kunnen net zo goed genieten van anale seks, ook al weten ze het zelf nog niet. Indien je zelf een man bent en terughoudend bent met het gebruik van een strapon kun je zelf eens een prostaat massage proberen om zo de geneugten van anale penetratie op een speelse wijze te ondervinden. Wie weet vind je het wel zo fijn dat je steeds een stapje verder gaat. Experimenteer dus eens!

Een man die wordt gepenetreerd met een strapon is onderdanig

Waarheid: ook deze mythe hoeft niet altijd waar te zijn. Het feit dat een man “ontvanger” van een strapon is, is niet fundamenteel verschillend van andere seksuele activiteiten zoals pijpen. Het is ook niet zo dat de drager van een strapon de ontvanger verplicht om aan het spel mee te doen. Vrijwel altijd gaat dit in gezamelijk overleg, dus is van onderdanigheid absoluut niet te spreken. Zoals bij alle goede seksuele activiteiten zijn experimenten met strapons het plezierigst als beide partijen instemmen. Vaak is de ontvanger juist de baas omdat hij of zij zelf heeft beslist om aan het spel mee te doen.

Vrouwen die strapons dragen willen eigenlijk een man zijn

Waarheid: ook dit is weer grote onzin. Achter het dragen van een strapon hoeven zeker geen diepe psychologische strapon3verlangens te liggen. Het kan soms wel zo zijn, maar in de meerderheid van de gevallen wordt een strapon primair gedragen om de intensiteit van het seksleven op te krikken. Er is dus geen enkele reden om te veronderstellen dat een vrouw eigenlijk een man zou willen zijn als ze voorstelt om een strapon te gebruiken.